Cédrus gerendaházak

A Cédrus gerendaház családot az Ubrankovics Kft által Európai Műszaki Engedély (ETA -11/0279) alapján , CNC technológiával gyártott hagyományos , boronafalas gerendaházak alkotják.


Nagy hangsúlyt fektetünk arra , hogy gerendaházainkat kizárólag természetes anyagokból építsük fel, nem tartalmaznak olyan anyagokat , melyek közvetlenül vagy közvetve károsak az emberi egészségre, szennyezik környezetünket.

Gerendaházainkat mindazoknak ajánljuk , akik szeretik és igénylik a természetes fa kisugárzását , melegségét és megnyugtató hatását érezni otthonukban.
Cégünk e nagyon régi és nemes építőanyagból úgy építi meg álmai gerendaházát , családja otthonát , hogy Ön is részese legyen ennek a természeti csodának.

gerendaház

A Cédrus gerendaházak alapanyaga

Gerendaházaink alapanyagai kizárólag minősített , Európai Műszaki Engedélyünkkel harmonizáló faanyagok. A boronafalakat műszárított, rétegragasztott és hossztoldott csaphornyos gerendák alkotják, melyek Ausztria alpesi régiójából származó luc, -borovi vagy vörösfenyőből készülhetnek. Az alapanyag származási igazolással, a gerenda a legszigorúbb osztrák és német minősítéssel, partnerünk több évtizedes gyártási tapasztalattal rendelkezik.

A Cédrus gerendaházak falszerkezetei

Gerendaházaink falszerkezetét minden esetben az épület funkciójának , a megrendelő igényeinek és a hőtechnikai előírásoknak megfelelően alakítjuk ki. Az alkalmazott szigetelés befúvásos cellulóz , vagy cellulóz alapanyagú táblás szigetelés.Falszerkezeteink közös jellemzője :
- páradiffúzió szempontjából nyitott rendszerek ( a fal „ lélegzik „ , a vízpára akadálytalanul el tud távozni)
- műanyag fóliákat, polisztirol termékeket, üveg- és ásványgyapotot, párazáró építőlemezeket (pl.OSB) a határoló falakba NEM építünk be.

Egy Cédrus gerendaház hőgrafikonja:
diagramm

A., Tömör gerendafal
​-Az épület és a fal funkciójától függően 8-10-12-15-18 cm
A hagyományos boronafalas gerendaházak mai megfelelője és a faépítmények legstabilabb szerkezetét képviseli. A tömör gerendafal „lélegző” képessége és rossz hővezető illetve hőtároló tulajdonsága biztosítja a tömör gerendafalas ház semmilyen más lakótérrel össze nem hasonlítható belső klímáját.
18 cm falvastagsággal, minőségi 3 rétegű nyílászárókkal, gondos aljzat és födém/tetőszigeteléssel teljesíthetőek a mai követelmények (u=

B, Szigetelt gerendafal
​A statikailag stabil szerkezetet alkotó 12 cm vagy 15 cm-es gerendaházat belülről szigeteléssel látjuk el. A szigetelőanyag cellulóz alapú, befúvásos, vagy préselt táblákból áll. A belső oldalon a gerendaprofilnak megfelelő falburkolat, vagy igény esetén gipszkarton, illetve egyéb falburkolatot kap. A szigetelő réteg vastagsága az elérni kívánt hőszigetelő képességtől függően változhat.
Standard szerkezetnél (12 cm-es gerenda, 12 cm szigetelés, 3 cm légrés és 2 cm belső burkolat = ) 29 cm falvastagság. u= 0,21 W/m2K

C.) Dupla gerendafal, közötte szigetelés
​A két, általában vékonyabb, 8-12 cm vastag gerendafal között 14-20 cm cellulóz szigetelőanyag található. U=< 0,1-0,15 W/m2K. Így akár passzívház falszerkezeteként is megépíthető.
Standard szerkezet: 2x12 cm gerendafal, közte 15 cm cellulóz. u=0,16 W/m2K.

A Cédrus gerendaházak tető és födémszerkezetei

A födémszerkezet látszó gerendákkal készül ,nút-féderes hajópadló borítás vagy eltolt deszkaborítás ún. pórfödém kerülhet rá.. A tetőszerkezet szelemenjei statikailag méretezett rétegelt-ragasztott gerendák. A ház szerkezetének és a megrendelő igényeinek függvényében a tetőszerkezet lehet látszó szarufás (külső szigetelésű), és szarufa közötti szigetelésű tetőszerkezet.

A Cédrus gerendaházak sarokkötései

A gerendaházak más épületekkel össze nem hasonlítható stabilitását döntően a sarokponti kötések biztosítják.

1, Borona kötés
Minden falvastagság és bonyolultabb alaprajz esetén is alkalmazható. A kilógás hossza általában azonos a gerenda vastagságával. Az eltolt lépcső a szélzárás miatt szükséges.

2, Tiroli kötés
Alkalmazása 12 cm vastag falszerkezet és egyszerű alaprajz esetén, 90°-os sarokkötéseknél. A belső íves fecskefarkú nút biztosítja a szélzárást.

A cédrus gerendaházak külső nyílászárói

​Lakóépületekbe 3 üvegrétegű, 92 mm profilvastagságú minőségi fa nyílászárókat építünk be, melyek változatos megjelenésűek és színűek lehetnek, kiegészíthetők professzionális zsalugáterekkel és szúnyoghálókkal . (www.rabaablak.hu)

Külső nyílászárók Külső nyílászárók Külső nyílászárók Külső nyílászárók

 

A Cédrus gerendaházak külső felületkezelése

​Természetes alapanyagokból álló olajlazúrt használunk a kültérrel érintkező felületek UV védelmére és vízfelvételének csökkentésére . Alkalmazott termékünk a svájci olajlazúr , mely széles színskálával rendelkezik .

Cédrus nagy Cédrus nagy Cédrus nagy Cédrus nagy

 

A Cédrus gerendaházak tervezése- gyártása és építése

​A tervezőnk – vagy az Ön tervezője - által elkészített Építési Engedélyezési Terv alapján elkészítjük a gerendaház gyártási tervét . Ehhez a német Ditrich’s faszerkezet tervező szoftvert használjuk , mely alapján a svájci Krüsi AG CNC technológiája segítségével üzemünkben legyártásra kerül a ház valamennyi fából készült alkotóeleme .
A gyártást csomagolást , szállítás , majd a helyszíni összeépítés követi .

gerendaházak tervezése- gyártása és építése gerendaházak tervezése- gyártása és építése gerendaházak tervezése- gyártása és építése gerendaházak tervezése- gyártása és építése
Látványterv Gyártásterv Gyártás Építés

 

A Cédrus gerendaházak Minősítései

A CÉDRUS gerendaházak a jelenlegi előírásoknak megfelelő minősítésekkel rendelkeznek.

Európai Műszaki Engedély (EME)

- ETAG 012 szerint
- Az Osztrák Építéstechnikai Intézet (OIB) által kiadott minősítés
- Az Európai Unió összes országában elfogadott európai szintű minősítés
- Engedély száma: ETA-11/0279
- Kiállítás éve: 2011
- Érvényességi ideje: 5 év

A Cédrus gerendaházak gyártója, az UBRANKOVICS Kft. rendelkezik ÉMI minősítéssel és jogosult a minősített építési vállalkozás cím használatára

ÉMI minősítés (ÉMI-VM)

- Az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht. által kiadott minősítés
- Jogosultság: Gerendaházak és faszerkezetek tervezése, gyártása, építése és kivitelezése, az építészeti, épületgépészeti, épületvillamossági és külső munkák végrehajtásával együtt
- Engedély száma: ÉMI-VM-1/53/2007
- Kiállítás éve: 2011
- Érvényességi ideje: éves redszeres felülvizsgálattal, visszavonásig érvéney

kisalföld presztízs-díj

© 2021 Ubrankovics.hu | Minden jog fenntartva | Adatvédelem

Feki Webstudio @ 2012 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás