Festékek

A svájci DIOTROL olajok évtizedek óta bizonyítják tartósságukat. Természetes alapanyagokból előállított termékek, amelyek elsősorban a kezelendő faanyag rostjaiba szívódnak és nem képeznek felületi filmréteget.

A svájci diotrol cég olyan olajban és vízben oldott felületkezelő anyagok fejlesztésével foglalkozik, amelyek nemcsak könnyen felhasználhatók és hosszú távú védelmet nyújtanak a fának , de egyben könnyen karban is tarthatók. A tartósság lényege abban rejlik, hogy ezeket az olajokat elsősorban impregnáló hatásúak, bevonati filmréteget nem hoznak létre.

Azok , akik korábban már beszereztek és használtak különböző szebbnél szebb hatást adó vastaglazúrt , fedőfestéket stb., tapasztalhatták, hogy a felületek akár nagyon rövid idő alatt is tönkremennek. A felületek tönkremenetel általában ilyen esetekben nem a felületkezelő anyag alacsony minőségére , hanem annak helytelen megválasztására vezethető vissza.. A faanyag természetes tulajdonsága , hogy magas páratartalom mellett a levegőből nedvességet vesz fel, azaz dagad , illetve száraz levegő esetén zsugorodik . A faanyag száradása során olyan mértékű feszültség jöhet létre , amely meghaladja az adott faanyag szilárdsági tulajdonságait, és ennek következtében megreped. A repedések mentén közvetlen nedvesség juthat a faanyagba, amelyet a filmképző , esztétikus bevonatok 3-4 hónapnál tovább nem tudnak tolerálni , így megkezdődik a felületkezelő anyag berepedése és lepergése.

A kezelendő fafajtól függően az impregnáló hatású Diotrol olajok és a Milesi viaszos vékonylazúrok a berepedő , majd átnedvesedő felületeken is megőrzik tartósságukat. A faanyagba bejutó nedvesség nem tud lakklepergést okozni , a víz a felületkezelő anyagon keresztül is ki tud száradni.

A biopin természetes felületkezelő anyagok természetes anyagokból készülnek, mint növényi olajok, fenyőgyanták, növényi viaszok, méhviasz, ásványi pigmentek. Kül- és beltérben fa és mázatlan kerámia járófelületekhez, bútorokhoz, gyerekjátékokhoz, egyaránt alkalmazható.

Ásványi felületekhez, mint fal és homlokzat szintén természetes felületet biztosít.

kisalföld presztízs-díj

© 2021 Ubrankovics.hu | Minden jog fenntartva | Adatvédelem

Feki Webstudio @ 2012 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás